Com saber quina pasta de dents escollir?

Totes les pastes serveixen per rentar-nos les dents, siguin del supermercat o de la farmàcia, però algunes són més recomanables que d’altres, ja que no és el mateix tenir una boca sana a patir de genives que sagnen o presenten sensibilitat.

La pasta recomanada a tots els pacients és aquella que conté fluor, amb una quantitat mínima de 1350ppm. Si tens una boca sana i vols prevenir la càries, només has de ser constant amb la teva higiene bucal i utilitzar una pasta de dents amb fluor.

El fluor dificulta que l’esmalt perdi minerals i, a la vegada, facilita que la dent torni a captar minerals. També, elimina la placa i, en contacte amb la saliva, combat els nombrosos bacteris que poden crear una càries.

El raspallat amb pasta fluorada s’ha de fer com a mínim dues vegades al dia i cada raspallat ha de durar dos minuts, ja que amb menys freqüència o amb menys de durada, el raspallat és incapaç de prevenir les càries.

L’ideal és fer-ho immediatament després de cada àpat perquè el fluor pugui neutralitzar els àcids que es produeixen a la boca. Si ho fem passats 10 o 15 minuts, els àcids ja s’han produït. Ara, si prenem aliments o begudes molt àcides o molt dolces, és convenient esperar-nos uns 25-30 minuts abans de raspallar-nos les dents.

EL FLUOR PREVÉ FINS A UN 40% DE CÀRIES

Comparteix