Els beneficis de la vitamina D per la salut oral

Les vitamines són necessàries per al bon funcionament del nostre cos i per a tenir una bona salut.

Per la salut oral, la vitamina D destaca per la seva funció antiinflamatòria, pel seu paper en l’absorció de calç, fent que dents i ossos siguin forts i resistents, i també, per la seva intervenció en el bon funcionament del sistema nerviós, muscular i immunitari.

La vitamina D l’obtenim de manera externa, a través d’alguns aliments que consumim, i de manera interna, a través de la pell, quan ens exposem a la llum solar.

Quins aliments ens aporten vitamina D?

  • Peix gras
  • Ous
  • Formatge
  • Llet
  • Suc de taronja natural
  • Bolets (si s’exposen a la llum solar)

Quant de temps ens hem d’exposar a la llum solar?

Amb una exposició al sol de 10 minuts, 3 – 4 cops a la setmana, en tenim prou per a obtenir bons nivells d’aquesta vitamina.


Com la vitamina D ens aporta beneficis a la salut oral?

La vitamina D és mediadora en l’absorció del calci, i permet que es formin les dents amb un esmalt de qualitat. L’esmalt de les primeres dents es comença a formar en el fetus durant el segon trimestre de l’embaràs. Si durant l’embaràs es té en compte l’absorció de vitamina D, ajudarà als més petits a disminuir el risc d’aparició de càries en les primeres dents.

En els adults, l’absorció de vitamina D, com a potent mediador antiinflamatori, permet que els teixits que envolten les dents (ós i geniva) siguin més resistents davant la presència de bacteris.


MÉS VITAMINA D EN EL TEU DIA A DIA

Comparteix