L’estrès, el gran enemic de la nostra boca

De l’estrès, ens atreviríem a dir que és allò que gairebé ningú se n’escapa al llarg de la vida. Vivim de pressa i acabem carregant el nostre cos i cervell  amb tasques i problemes que voldríem resoldre amb rapidesa. Tota aquesta pressió es tradueix amb taquicàrdies, insomni, menjant d’una manera desmesurada i desequilibrada, o bé tot el contrari, sense menjar i afectant diferents parts del nostre cos com ara la pell, el cabell… i, també, la boca.

Saber identificar els símptomes que provoca l’estrès ens pot ajudar a evitar complicacions en l’àmbit de la salut bucal.

Una de les complicacions importants que pot donar aquest gran enemic, és la gingivitis,la inflamació de les genives que pot provocar dolor i/o sagnat, i, que si no és tractada a temps, pot derivar a una periodontitis, és a dir, l’afectació del suport de la dent, o sigui de l’os, amb un elevat risc de perdre peces dentals.

El bruxisme, l’hàbit d’estrènyer les dents, també és una de les complicacions més habituals que pot provocar un estat d’estrès o de nerviosisme, arribant, fins i tot, a deteriorar i desgastar les dents, perquè inconscientment s’apreten tant de dia com de nit. L’aparició de llagues i aftes són molt comunes, ja sigui per una baixada de defenses, provocada per una situació d’estrès, o bé, per mossegades ocasionades per un mateix en el llavi, dins les galtes o a la llengua, quan la persona està altament nerviosa.

La xerostomia, és a dir, la boca seca o la disminució de saliva  a la boca, és un símptome molt habitual en el qual no es produeix  prou saliva i pot provocar irritació i inflamació dels teixits tous manifestant així infeccions importants i càries.

És important controlar aquest gran enemic anomenat estrès. Us aconsellem fer esport regularment, realitzar tècniques de relaxació que  ajudin a descansar el cos i a dormir millor, no consumir alcohol ni cafeïna i  no fumar. Cal recordar també que mantenir una bona higiene bucal i fer revisions dentals anuals ajuda a millorar la nostra salut bucal.

CONTROLA L’ESTRÈS I DE BEN SEGUR QUE GUANYARÀS SALUT I REGALARÀS MOLTS SOMRIURES! 

Comparteix