La malaltia periodontal, què és?

Tens la geniva inflamada i no saps el perquè? A Dorca dental t’ajudem a prevenir la malaltia periodontal.

La malaltia periodontal és l’afectació de la geniva i l’os que suporta les dents. Aquesta malaltia està provocada per la presència de bacteris situats entre la dent i el marge de la geniva. Inicialment provoca una inflamació de la geniva i, en estats més avançats,  l’os que envolta la dent es destrueix, fins a perdre la dent.

Per prevenir la malaltia periodontal és important mantenir les dents lliures de placa bacteriana. Com ho aconseguim?

1. Adquirint bons hàbits d’higiene dental; raspallar-se les dents després de cada àpat.

2. Realitzant profilaxis professional (neteja bucal), com a mínim, un cop a l’any.

El principal objectiu de la profilaxis professional és motivar al pacient a adquirir uns bons hàbits d’higiene bucal i alimentaris, utilitzar la dosi adequada de fluor que necessita un mateix i visitar periòdicament al professional odontològic, per mantenir la boca sana i millorar la qualitat de vida.

La profilaxis professional es realitza generalment per la Isabel Quero, Higienista de Dorca dental. La freqüència de la profilaxis depèn de les condicions de cada pacient i s’estableix de forma individualitzada, com a mínim un cop l’any.

Un cop apareguda la malaltia periodental, el dentista delega una part dels tractaments bàsics a la higienista dental, com el raspatge, l’eliminació dels bacteris que es troben sota la geniva que envolta les dents, els causants d’activar la malaltia.

Comparteix